bye-sprynter.jpg

Sprynter is gestopt

Aan al onze lieve en trouwe volgers, klanten en hulptroepen.

Elke dag verzenden we in Nederland ruim 1 miljoen pakketjes. En dat neemt met online winkelen steeds sneller toe. Maar het proces van inpakken, wegen, frankeren en wegbrengen van je pakketten is achterhaald en onhandig.

Wij dachten hiervoor de oplossing te hebben. Maar het is niet gelukt.

Op 2 juli 2018 overleed onze oprichter Constantijn van Nispen. We hebben toen een pas op de plaats moeten maken. In de zomer heeft eerst Rogier gezorgd dat we bestaande klanten goed konden blijven bedienen. Daarna zijn Jorg en Martijn met veel energie de first-mile pakkettenmarkt te lijf te gaan. In no-time waren er Sprynter vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Amstelveen en Utrecht en leek het de goede kant op te gaan.

Echter de concurrentie nam toe en het bleek ook in de zakelijke markt lastig om het gedrag van mensen te veranderen. We haalden de milestones van onze groeiprognoses niet meer en op een gegeven moment moet je dan als ondernemer een zakelijke beslissing nemen om te stoppen. Dat doet pijn, want Sprynter was nooit een ‘gewoon’ bedrijf.

We zijn gestopt; jullie zullen toch terug moeten naar het postkantoor! 😢

Wij blijven ‘inside the box’ denken en kijken met een lach en een traan terug op een groot avontuur. Bedankt aan iedereen die ons afgelopen jaren door dik en dun gesteund heeft. Wie weet wie er, met een grote grijns op zijn gezicht, met ons meekijkt.

Namens de aandeelhouders,

Willem Guensberg